ΝΕΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ; ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

pet vet
Υγρή τροφή Naturest®
Μπολ τροφής
Training Pads
Λουριά Σπιτάκια
ΝΕΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ; ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

Νέος ανάδοχος και δε ξες από που να πρωτοξεκινήσεις; Μην αγχώνεσαι. Η Pet Interest είναι εδώ να σε βοηθήσει!

Συγχαρητήρια! Μόλις έγινες και επισήμως ένας νέος ανάδοχος ενός καταπληκτικού κατοικίδιου. Αυτό που μπορούμε να σου εγγυηθούμε είναι, ότι το ζώο με το οποίο αποφάσισες να περάσετε κάποια χρόνια μαζί, θα σου προσφέρει απίστευτες ώρες ξεγνοιασιάς, χαράς και αληθινής, ανιδιοτελούς αγάπης. Πέρα όμως από όλα αυτά, το να είσαι ανάδοχος σε υποχρεώνει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για κάποιες φυσιολογικές ανάγκες του ζώου που υιοθέτησες. Για να το πούμε με πιο απλά λόγια, στην ουσία αντικαθιστάς τους γονείς του από την πρώτη κιόλας μέρα που θα το πάρεις στο σπίτι! Αυτό σημαίνει ότι εξαρτάται σωματικά και πνευματικά από εσένα.
Ως «γονέας» πρέπει να έχεις εφοδιαστεί καταλλήλως με κάποια ουσιαστικά πράγματα για την υποδοχή του καινούριου σου φίλου.

Πρώτα από όλα θα πάμε για την πρώτη γνωριμία στον κτηνίατρο. Εκτός από τα αναγκαία, τα πρώτα εμβόλια και των προγραμματισμό των επόμενων, οι συμβουλές και πληροφορίες που θα μας δώσει για το κουταβάκι, θα μας βοηθήσουν να του προσφέρουμε σωστή ανάπτυξη και ευζωία.

Τροφή. Το κουτάβι, σε 6 μήνες, 12,18 (μικρές, μεσαίες, μεγάλες φυλές αντίστοιχα) θα μεγαλώσει όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος μέχρι τα 14 του χρόνια. Αφού έχει απογαλακτιστεί πλήρως, ένα κουτάβι μέχρι την 10η εβδομάδα ζωής θα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες τροφής ημερησίως (ανάλογα με αυτά που μας προτείνει ο κατασκευαστής της τροφής), τρεις με τέσσερεις φορές την ημέρα. Ο κτηνίατρος, βέβαια, θα σας κατευθύνει καλύτερα ανάλογα με την ράτσα του και το μέγεθος που θα αποκτήσει όταν ενηλικιωθεί. Για την πιο ισορροπημένη και εύπεπτη διατροφή, συνήθως συστήνουν την υγρή ενώ το γεγονός ότι είναι μαλακή, την καθιστά ιδανική για κουτάβια.

Σκεύη τροφής και νερού. Από τις πρώτες κιόλας μέρες θα εντυπωσιαστείς με τις ποσότητες τροφής και νερού που καταναλώνει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά και σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Φρόντισε λοιπόν να ανανεώνεις την τροφή και το νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά την καθαριότητα των μπολ, σα να είναι ανθρώπινα πιάτα. Τα υπολείμματα τροφών συντελούν στην ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών και βακτηρίων. Όσο για το νερό, σε περίπτωση που απουσιάζεις για πολλές ώρες από το σπίτι σου, ιδανικές θεωρούνται οι συσκευές φιλτραρίσματος και οξυγόνωσης του νερού.

Πάνες. Ένα κουτάβι έως 18 εβδομάδων κάνει την ανάγκη του σχεδόν κάθε τρεις ώρες. Μια φορά αφού ξυπνήσει, μετά από κάθε γεύμα, αφού έχει πιεινερό, μετά από άσκηση ή παιχνίδι και μια ή δυο φορές κατά την διάρκεια τηςνύχτας. Οι πάνες είναι πολύ απορροφητικές και σε γλιτώνουν από ατελείωτες ώρες σφουγγαρίσματος και νεύρων. Επίσης υπάρχουν πάνες με ειδική επίστρωση ώστε να κάνουν την ανάγκη τους κατευθυνόμενα από την όσφρηση και το ένστικτο τους. Στα θετικά περιλαμβάνεται και ότι κάνουν την μετάβαση από το σπίτι στην βόλτα πιο εύκολη.

Θα χρειαστούμε ένα περιλαίμιο. Είναι πολύ σημαντικό το ζώο να καταλάβει από πολλή μικρή ηλικία ότι το περιλαίμιο είναι ο καλύτερος του φίλος και θα πρέπει να συνηθίσει στην αίσθηση ότι για την υπόλοιπη του ζωή θα το φοράει συνεχώς.

Παιχνίδια. Για να μην βρεθείς ποτέ στην δυσάρεστη θέση να αντικρίσεις το καινούριο σου ζευγάρι παπουτσιών ή την αγαπημένη σου πολυθρόνα μισοφαγωμένη, κράτησε το ζώο απασχολημένο. Τα κουτάβια όπως και τα βρέφη, θέλουν παιχνίδι για διοχετεύσουν την ενέργεια τους. Προμηθέψου ειδικά κόκκαλα και πλαστικά παιχνίδια που δεν χαλάνε εύκολα, και μη του δώσεις ποτέ δικό σου παλιότερο αντικείμενο. Το σκυλάκι δεν ξεχωρίζει το παλιό από το καινούριο ή το «σωστό» παπούτσι από το «λάθος». Το ζώο τα εκλαμβάνει όλα το ίδιο. Έτσι μαθαίνει ποιά είναι τα δικά του παιχνίδια από τα δικά σας. Για αυτές τις ηλικίες, ιδανικά θεωρούνται τα λούτρινα και οι υφασμάτινοι κόμποι διότι απορροφούν μυρωδιές που αφήνουν τα ζώα. Με αυτόν τον τρόπο παρασέρνονται ώστε να παίξουν και πάλι με αυτά!

Ένα κρεβατάκι. Το κουτάβι έχει συνηθίσει να κοιμάται πάνω στην μαλακή κοιλίτσα της μητέρας του οπότε πρέπει εμείς με κάποιο τρόπο να την αντικαταστήσουμε. Εκτός από αυτό, οριοθετείς από νωρίς με καλό και βολικό τρόπο, τον δικό του χώρο και το μέρος ανάπαυσης του.

Ένα λουρί-οδηγό. Είναι καλό, όπως και το κολάρο, το κουτάβι να συνηθίζει το λουράκι. Μπορούμε, υπό την επίβλεψη μας και μόνο, να φοράμε το λουράκι στο κουτάβι για να κυκλοφορεί ελεύθερο μέσα στο σπίτι ώστε αργότερα που θα μας γίνει αναγκαίο, να μην το θεωρήσει ξένο ή απειλή. Οι αυξομειώμενοι οδηγοί δεν ενδείκνυνται για αυτές τις ηλικίες, αλλά και τις επόμενες, γιατί ένα κουτάβι είναι ακόμα απρόβλεπτο και μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό ατύχημα ή σε κάτι ακόμα πιο δυσάρεστο.

Λιχουδιές. Η επιβράβευση μιας συμπεριφοράς, με μια νοστιμότατη λιχουδιά, ειδικά κατά τις πρώτες μέρες συμβίωσης, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι γιατί αυτομάτως την καθιστά στο υποσυνείδητο του ζώου ως «σωστή». Αν για παράδειγμα το κουτάβι οδηγηθεί από μόνο του στην πάνα που έχουμε τοποθετήσει για να κάνει την ανάγκη του, και εμείς ανταμείψουμε αυτή τη συμπεριφορά με μια λιχουδιά, τότε το κουτάβι θα καταλάβει ότι έκανε κάτι σωστό, και θα προσπαθήσει να το ξανακάνει για ανταμειφθεί με τον ίδιο τρόπο. Εκτός όμως από τις πρώτες στιγμές εκπαίδευσης και νοστιμιάς, υπάρχουν λιχουδιές που προσφέρουν σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, πρωτεϊνών και άλλων συστατικών που υποβοηθούν την πλήρη διατροφή του κατοικίδιου μας.

Λύσεις για όλες αυτές τις βασικές, πρώτες ανάγκες υπάρχουν αρκετές. Η Pet Interest ωστόσο μέσα από την 20ετή, και πλέον, εμπειρία της στο χώρο και σε συνεργασία με διατροφολόγους κατοικίδιων του εξωτερικού και Έλληνες κτηνιάτρους, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα για την κάλυψη τους, με κορυφαίες επιλογές και προτάσεις ενώ παράλληλα παρακολουθούμε και επεμβαίνουμε αν και όποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα. Από δω και πέρα σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση με τον καινούριο σου φίλο και να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο μαζί του!